Karol Nawrocki
Opozycja wPolsce24
„Tak nie było. Jak państwo wiecie, zasadnicza część sprzętu, który jechał w czasie defilady pochodziła z czasów, w których budżet państwa był na tyle ustabilizowany, że można było realizować kontrakty…”
Karol Nawrocki
Opozycja TVP Info
„Ale bynajmniej ten sprzęt, który pan redaktor widział, nie był zakupiony z programu SAFE. Ja sprawę SAFE, jak pan redaktor wie, zakończyłem.”
Karol Nawrocki
Opozycja TVP Info
„Strony tylko po prostu ustabilizujemy, te kwestie w telewizji publicznej i drugie pytanie pana redaktor. Nie wiem w jakiej konwencji się spotyka, pan premier ale myślę, że takie.”
Donald Tusk
Rząd TVP Info
„Dwa dni później z okazji święta 15 sierpnia, święta Wojska Polskiego i siłą rzeczy dotyczy to także marynarki wojennej.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„Pan prezydent Karol Nawrocki powiedział o tym bardzo wyraźnie, jasno i wyraźnie podczas defilady 15 sierpnia, że bez…”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„To jest dywizjon HIMARS zamówiony w 2019 roku i dywizjony CHONMU, a więc CHONMU to jest koreańska broń.”
Przemysław Czarnek
Opozycja Polsat News Polityka
„Skoro z 28 miliardów tylko 157 przeznaczono na sprzęt, to gdzie jest reszta pieniędzy?”
Przemysław Czarnek
Opozycja TV Republika
„Skoro z 28 miliardów tylko 157 przeznaczono na sprzęt, to gdzie jest reszta pieniędzy?”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„15 sierpnia jest...”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„15 sierpnia jest...”
Donald Tusk
Rząd TV Republika
„Jest prezydent, jest wicepremier Kozina Kamysz.”
Donald Tusk
Rząd TVP1
„Paradzie morskiej i defiladzie z okazji 15 sierpnia.”
Donald Tusk
Rząd Wydarzenia 24
„Niech się pan trzyma, panie prezydencie.”
Donald Tusk
Rząd Wydarzenia 24
Donald Tusk
Rząd Wydarzenia 24
Donald Tusk
Rząd Polsat
Donald Tusk
Rząd TVP Info
„Pani minister Sopkowiak powiedziała, że za chwilę będzie u mnie w moim domu w Gdańsku, w domu w sensie symbolicznym.”
Rafał Trzaskowski
Rząd TVP Info
„Ważne, żeby o tym mówić, żeby wszyscy zdawali sobie sprawę z tego, jak w tych dniach stolica będzie funkcjonować.”
Rafał Trzaskowski
Rząd Polsat News Polityka
„W tym czasie też połączenia z Wisłostradą nie będą miały trasa AK, most Grota Roweckiego, Aleja Solidarności i most…”
Rafał Trzaskowski
Rząd TVP Info
„Panie ministrze, panowie generałowie, szanowni państwo, 15 sierpnia, święto Wojska Polskiego, przy okazji kolejna…”
Rafał Trzaskowski
Rząd Polsat News Polityka
„Panie ministrze, panowie generałowie, szanowni państwo, 15 sierpnia, święto Wojska Polskiego, przy okazji kolejna…”