Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„Które przedstawiałem ostatnio 6 sierpnia dotyczących powołania Akademii Orła Białego, czy też Aktywnej Rezerwy Rzeczypospolitej Polskiej, czy bezpiecznego budżetu obrony narodowej, czy też naszego…”
Jarosław Kaczyński
Opozycja wPolsce24
„Tutaj nie potrafię w tym momencie jeszcze określić dokładnej daty, ale też będziemy mieli takie duże spotkanie i też ono będzie kontynuacyjne, bo tych spotkań było wiele.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja TV Republika
„Były spotkania także z różnymi grupami związanymi z pracą w służbie zdrowia. Ale było to, co zostało powiedziane 6 sierpnia na konferencji ku nowemu rządowi.”
Karol Nawrocki
Opozycja wPolsce24
„Widzę tylko wasze twarze.”
Karol Nawrocki
Opozycja wPolsce24
„6 sierpnia, tak że nie widziałem nic więcej, widziałem was.”
Karol Nawrocki
Opozycja TV Trwam
„Od tego jest władza. Władza jest dla obywateli, a nie obywatele dla władzy. I dlatego oceniajcie mnie.”
Karol Nawrocki
Opozycja TV Trwam
„1 czerwca, a potem 6 sierpnia po zaprzysiężeniu zdecydowaliście o tym, że mam być waszym głosem w tym Pałacu…”
Karol Nawrocki
Opozycja Polsat News Polityka
„Od tego jest władza. Władza jest dla obywateli, a nie obywatele dla władzy. I dlatego oceniajcie mnie.”
Karol Nawrocki
Opozycja TVP Info
„Widzę tylko wasze twarze.”
Karol Nawrocki
„1 czerwca, a potem 6 sierpnia po zaprzysiężeniu zdecydowaliście o tym, że mam być waszym głosem w tym Pałacu…”
Przemysław Czarnek
Opozycja Wydarzenia 24
„Tak to czuliśmy.”
Przemysław Czarnek
„Pamiętam, jak ruszaliśmy już z Parlamentu, z Sejmu autokarami na Zamek Królewski, na następne elementy, fragmenty,…”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Bogu dzięki nacisk społeczeństwa, protesty, obecność Polaków na ulicach Warszawy spowodowała, że władze jednak się…”